Τηλ.: 2310 307503, κιν.: 6982 300100 | ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Πλατεία Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
δίπλα στην Vodafone
ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Ακουστικά Βαρηκοϊας

Ακουστικά βαρηκοΐας

Εμβοές, βουητό στο αυτί. Μέθοδοι αντιμετώπισης και διαχείρισης των εμβοών  www.stoafti.com

Εμβοές, βουητό στο αυτί. Μέθοδοι αντιμετώπισης και διαχείρισης των εμβοών www.stoafti.com

Ακουστικά βαρηκοΐας για ανακούφιση από τις εμβοές. Εφαρμογές και προγράμματα ακουστικών βαρηκοΐας για ηχοκάλυψη, masking εμβοών. Μελέτες και έρευνα για θεραπεία από το βουητό, το σφύριγμα, το κουδούνισμα στα αυτιά. Tinnitus services.
Οι εμβοές περιγράφονται από πολλούς, ώς ένας θόρυβος που ακούγεται μόνο από τους ίδιους, σαν ένα συνεχές σφύριγμα, ή βούισμα, ή κουδούνισμα στα αυτιά τους. Ο τύπος των εμβοών μπορεί να διαφέρει σε κάποια άτομα, ώς προς την ένταση και την χροιά. Οι εμβοή είναι ένας θόρυβος στο αυτί, με την αίσθηση ότι προέρχεται συνήθως μέσα από το κεφάλι και δεν προκαλείται από εξωτερικούς ήχους του περιβάλλοντος. Μπορεί να εμφανίζεται μόνο στο ένα αυτί ή και στα δύο αυτιά. Είναι πιθανό, να συμβαίνει περιοδικά κατά διαστήματα ή και να υπάρχει ένας συνεχής θόρυβος μέρα και νύχτα.

Πώς ακούγονται οι εμβοές σε διάφορους ανθρώπους

Σε μερικά άτομα ακούγονται σαν έντονα κελαδίσματα πουλιών ή σαν σειρήνα συναγερμού, υψηλών συχνοτήτων. Σε κάποιους άλλους ακούγονται σαν ένα συνεχόμενο βουητό, όπως όταν τηγανίζουμε με το τηγάνι της κουζίνας. Μερικοί παρομοιάζουν τις εμβοές, με ήχους από καταρράκτη ποταμού, ή φύσημα από δυνατό άνεμο, ή σαν κεραυνοί καταιγίδας. Σε άλλους μπορεί να ακούγονται , σαν ήχος από τζιτζίκια. Το σύμπτωμα των εμβοών, μπορεί να διαφέρει και στον ρυθμό, δηλαδή να ακούγεται παλμικά σαν τους χτύπους της καρδιάς και όχι σαν ένας συνεχόμενος, σταθερής εντάσεως θόρυβος. Οι εμβοές ενοχλούν πολλούς ανθρώπους και είναι περισσότερο αισθητές, κατά την διάρκεια της νύχτας, συνήθως όταν υπάρχει ησυχία στο περιβάλλον.

tinnitus maskingΥπάρχουν δυο τύποι εμβοών:
Υποκειμενικές εμβοές: H υποκειμενική εμβοή είναι αισθητή μόνο από το ίδιο το άτομο. Μπορεί να εμφανιστεί από διάφορες αιτίες, όπως, με δυσλειτουργία του ακουστικού νεύρου ή του κεντρικού νευρικού συστήματος ή μπορεί να συμβαίνει ως αποτέλεσμα κοχλιακής δυσλειτουργίας ή και από άλλους παράγοντες.

Αντικειμενικές εμβοές:
Οι αντικειμενικές εμβοές εμφανίζονται πιο σπάνια και είναι ακουστικώς αισθητές και σε άλλα άτομα, όπως και στο ίδιο το άτομο. Αυτοί οι θόρυβοι συνήθως εμφανίζονται από διάφορες εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, όπως μπορεί να είναι η κυκλοφορία του αίματος, ή κάποια μυοσκελετική κίνηση από κάποιο τμήμα του ανθρώπινου σώματος, ή και από άλλες αιτίες.

Οι επιπτώσεις των εμβοών στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων

Οι εμβοές επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μερικά άτομα επηρεάζονται από τις εμβοές σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα τους, έτσι ώστε να έχουν προβλήματα συγκέντρωσης όταν εκτελούν κάποια συγκεκριμένη εργασία που απαιτεί προσοχή. Σε άλλους μπορεί να μην υπάρχει τέτοια επίδραση και να επηρεάζονται λιγότερο. Εξαρτάται από το είδος, τον τύπο και την συχνότητα εμφάνισης των εμβοών. Συνήθως αυτοί που έχουν εμβοές, εμφανίζουν προβλήματα ύπνου, αγχωτική κατάθλιψη, πονοκεφάλους, προβλήματα διαταραχών μνήμης, προβλήματα με την εργασία τους και άλλα. Οι εμβοές είναι ένα σύμπτωμα τόσο πολύπλοκο, το οποίο έχει πολλές και διάφορες αιτίες, μερικές φορές και αδιευκρίνιστες.

Σχέση μεταξύ εμβοών και βαρηκοΐας

Τα τελευταία χρόνια, πολλές ιατρικές έρευνες και μελέτες έχουν δείξει, ότι τα άτομα που έχουν εμβοές έχουν συνήθως και κάποια μορφή βαρηκοΐας, αλλά εκείνοι που έχουν βαρηκοΐα δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν και εμβοές. Η βαρηκοΐα μπορεί να εμφανιστεί με διάφορες μορφές. Μπορεί για παράδειγμα να είναι μικρού βαθμού και να επηρεάζει συγκεκριμένες μπάντες συχνοτήτων, ώς συνέπεια κάποιας βλάβης του έσω ωτός και να συνοδεύεται με εμβοές, σφύριγμα ή και κουδούνισμα στα αυτιά. Ακόμη δεν έχει αποδειχθεί, γιατί οι εμβοές εμφανίζονται μόνο σε μερικούς βαρήκοους ανθρώπους και όχι σε όλους. Η πολύωρη έκθεση σε δυνατούς ήχους και θορύβους μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους βλάβη στην ακοή και να αρχίσουν να υπάρχουν και εμβοές. Επιπρόσθετα, η βαρηκοΐα μπορεί να προκληθεί από ωτοτοξικά φάρμακα και να εμφανιστούν ταυτόχρονα και εμβοές στα αυτιά.

Aκουστικά βαρηκοΐας με πρόγραμμα ηχοκάλυψης εμβοών
Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί και εξελιχθεί νέες μέθοδοι κάλυψης εμβοών, όπως το tinnitus masking, μέσω των ακουστικών βαρηκοΐας όπου συγκεκριμένα προγράμματα ενεργοποιούν μια αυτόματη λειτουργία γεννήτριας ήχων. Τα επιτυχή ποσοστά κάλυψης και ανακούφισης από τις εμβοές, μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και αναλόγως πάντοτε με τον τύπο των εμβοών. Όταν κάποιος έχει εμβοές, θα πρέπει πρώτα να έχει εξεταστεί από τον ιατρό του.

Tinnitus Retraining Therapy
Είναι μία μέθοδος αντιμετώπισης των εμβοών, όπου ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία εκμάθησης απόρριψης των εμβοών ή βουητών στο αυτί, από ειδικούς στον τομέα αυτό. Πολλοί άνθρωποι έχουν βοηθηθεί ώς ένα βαθμό, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με το κουδούνισμα ή το σφύριγμα στα αυτιά τους για καλύτερη ποιότητα ζωής. Ουσιαστικά, γίνεται μία εκπαίδευση στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να αναγνωρίζει αυτούς τους θορύβους και να μάθει να τους αγνοεί.

Θεραπεία ήχων
Η θεραπεία ήχων είναι η πρόσληψη εξωτερικών ήχων και θορύβων, όπου γίνεται ηχοκάλυψη, masking των εσωτερικών ήχων που προέρχονται από τις εμβοές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συγκεκριμένους ήχους που έχουν εξατομικευτεί ειδικά για τον καθένα, με χρήση ακουστικών βαρηκοΐας ή άλλων πηγών ήχου.

Διαχείριση εμβοών με ειδικά προγράμματα ενσωματωμένα στα ακουστικά βαρηκοΐας
Με τα προγράμματα διαχείρισης των εμβοών στα ακουστικά βαρηκοΐας, γίνεται μια εκπαίδευση στον εγκέφαλο για να μάθει να δέχεται συγκεκριμένους ήχους έτσι ώστε να συνηθίζει να ακούει τέτοιου είδους ήχους βουητών και να τους αγνοεί. Αυτό βοηθά το άτομο που υποφέρει από έντονο θόρυβο στα αυτιά του, να μην αποσπάται η προσοχή του και να επικεντρώνεται σε αυτό που τον ενδιαφέρει να ασχολείται.


Με εκτίμηση

Στέφανος Ποντιούδης
Ειδικός - Τεχνικός Ακουστικών Βαρηκοΐας
Ηλεκτρονικός Μηχανικός


Εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογών ακουστικών βαρηκοΐας Ακμονας

Πλατεία Χαριλάου (δίπλα στην Vodafone), Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 307503

ακουστικα βαρηκοιασ
Πιστοποιημένα Ακουστικά Βαρηκοΐας
ΕΟΠΥΥ
Επιδότηση 450 €
Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Μέλος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Πιστοποίηση ακουστικων βαρηκοιασ
Πιστοποίηση Εμπορίας, Διακίνησης και Τεχνικής Υποστήριξης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Ακουστικά βαρηκοΐας για ανακούφιση από τις εμβοές. Εφαρμογές και προγράμματα ακουστικών βαρηκοΐας για ηχοκάλυψη, masking εμβοών. Μελέτες και έρευνα για θεραπεία από το βουητό, το σφύριγμα, το κουδούνισμα στα αυτιά. Tinnitus services.
εμβοές, βουητό, κουδούνισμα, σφύριγμα, ακουστικά, βαρηκοΐας, αποκατάσταση, θεραπεία, κάλυψη, πρόγραμμα, τζιτζίκια, ηχοκάλυψη, θεσσαλονικη, masking, αυτι, πρόγραμμα, εμβοών, ακούω, θόρυβο, κρυφή, βαρηκοΐα, tinnitus, service, ανακούφιση
Ακουστικά Βαρηκοϊας
scroll up
gallery ❰   ❱