Τηλ.: 2310 307503, κιν.: 6982 300100 | ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Πλατεία Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
δίπλα στην Vodafone
ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Ακουστικά Βαρηκοϊας

Ακουστικά βαρηκοΐας

Ποια ακουστικά βαρηκοΐας είναι κατάλληλα για την βαρηκοΐα μου

Ποια ακουστικά βαρηκοΐας είναι κατάλληλα για την βαρηκοΐα μου

Για την επιλογή των κατάλληλων ακουστικων βαρηκοιας, θα πρέπει να προσέξουμε τον τύπο και την πιστοποίηση τους. Είναι ιατρικά μηχανήματα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και θα πρέπει να διαθέτουν την ανάλογη πιστοποίηση. Στην αγορά κυκλοφορούν ενισχυτές ήχου οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για κάλυψη βαρηκοΐας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ακουστικό για την βαρηκοΐα σας.Για την σωστή επιλογή ακουστικών βαρηκοΐας

Επισκεφτείτε πιστοποιημένο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας
Συμβουλευτείτε ειδικούς ακουστικών βαρηκοΐας
Επιλέξτε μόνο πιστοποιημένα ακουστικά βαρηκοΐας

Επιδότηση ΕΟΠΥΥ 450 € για αγορά ακουστικού βαρηκοΐας

Για την κατάλληλη επιλογή και σωστή εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας για να συζητήσετε για τις επικοινωνιακές σας ανάγκες και δυσκολίες, για τον τρόπο ζωής σας καθώς και για τα ενδιαφέροντά σας. Θα ενημερωθείτε πλήρως για τα ακουστικά βαρηκοΐας, για το ότι είναι ιατρικές συσκευές, πιστοποιημένα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ποιες είναι οι τεράστιες διαφορές τους από τις απλές αναλογικές συσκευές ενίσχυσης ήχων. Θα πρέπει όμως πρώτα να γίνει επίσκεψη σε γιατρό, για να γίνει εξέταση της ακοής σας και να διαπιστωθεί βαρηκοΐα. Η εφαρμογή ακουστικών βαρηκοιας στο αυτί ενός ατόμου, γίνεται είτε open fitting, ή δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο καλούπι στο μέγεθος και το σχήμα του ακουστικού πόρου, μόνο από πιστοποιημένο ειδικό. Για την ρύθμιση των ακουστικών ανάλογα με την βαρηκοΐα, γίνεται ψηφιακός προγραμματισμός, για την ιδανική ένταση σε διάφορες συχνότητες, με διάφορα προγράμματα, ανάλογη ισχύς εξόδου, αυτοματισμούς μείωσης θορύβου και πολλά άλλα για να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες της ακοής. Στην συνέχεια με την βοήθεια του ειδικού ακουστικων, ακολουθούνται συγκεκριμένες συνεδρίες για τις μετέπειτα ρυθμίσεις και την υποστήριξη που απαιτείται για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής και χρήση τους.

Διαφορές μεταξύ ακουστικών βαρηκοΐας και συσκευών ενίσχυσης ήχου ή ενισχυτές ακοής
Οι συσκευές ενίσχυσης ήχου, δεν είναι ακουστικά βαρηκοΐας.
Η κύρια διαφορά μεταξύ του ακουστικού βαρηκοΐας και του ενισχυτή ήχου, είναι το ότι το ακουστικό βαρηκοΐας είναι ιατρικό μηχάνημα και προγραμματίζεται για κάλυψη βαρηκοΐας. ενώ ο ενισχυτής ήχου είναι απλά μια βοηθητική συσκευή. Οι συσκευές ενίσχυσης ήχων λειτουργούν, απλά ενισχύοντας όλους τους ήχους και θορύβους χωρίς να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός. Έτσι δεν μπορούν να απομονώσουν συγκεκριμένες συχνότητες ήχου στις οποίες υπάρχει δυσκολία ακοής. Χρησιμοποιούνται κυρίως από άτομα με φυσιολογική ακοή, για να ακούν καλύτερα ήχους από απόσταση, όπως για παράδειγμα οι κυνηγοί ή και κάποιος που θέλει να ακούει τηλεόραση με χαμηλή ένταση το βράδυ στην ησυχία.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιστοποιημένα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία προγραμματίζονται για τον συγκεκριμένο βαθμό βαρηκοΐας του κάθε ατόμου. Ακολουθούνται συγκεκριμένα πρότυπα ρυθμίσεων και προγραμματισμού από πιστοποιημένους ειδικούς ακουστικών βαρηκοΐας με ασφάλεια για την προστασία της ακοής. Προσαρμόζονται και επεξεργάζονται τους ήχους σε κάθε περιβάλλον και αναλόγως του βαθμού βαρηκοΐας λειτουργούν έτσι ώστε να βελτιώνουν την ακοή. Η λειτουργία τους βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία με επιπρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ασύρματη συνδεσιμότητα με Bluetooth, προγράμματα ανακούφισης από τις εμβοές, ψηφιακή καταστολή θορύβων του περιβάλλοντος και του ανέμου, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και νανοτεχνολογίας, επαναφορτιζόμενα χωρίς χρήση μπαταριών και πολλά άλλα. Αποδίδουν φυσικότητα στους ήχους που ενισχύουν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις που βασίζονται σε πρωτόκολλα ακοολογίας. Οι τιμές τους εξαρτώνται από τις δυνατότητες και τους αυτοματισμούς που διαθέτουν. Μπορούν να προγραμματιστούν για τηλεφωνική σύνδεση με κινητά τηλέφωνα και έξυπνες συσκευές για άνετη ακρόαση μουσικής και παρακολούθηση τηλεόρασης.

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος των οπισθωτιαίων ακουστικών έχει μειωθεί σημαντικά για την καλύτερη αισθητική τους εμφάνιση, αλλά με δυνατότητες κάλυψης μεγαλύτερου βαθμού βαρηκοΐας σε σχέση με το παρελθόν, όπου χρειαζόταν ακουστικά μόνο μεγάλου μεγέθους. Επίσης, τα ενδωτιαία ακουστικά μπορούν να κατασκευαστούν σε μικρότερο μέγεθος και να μην είναι ορατά μέσα στον ακουστικό πόρο του αυτιού. Με την χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, επιτυγχάνεται διακριτική ικανότητα ακοής σε θορυβώδη περιβάλλον με πολλά άτομα. Υπάρχουν συσκευές μικροφώνων όπου συνδέονται ασύρματα με τα ακουστικά και τοποθετούνται σε απομακρυσμένη θέση για ακρόαση της ομιλίας μέσα σε θόρυβο ακόμη και σε απόσταση από τον συνομιλητή. Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα ακουστικά βαρηκοΐας, μπορεί να ανιχνευθεί ακόμη και η πτώση ενός ατόμου στο έδαφος και να ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς οι συγγενείς του.

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς για την επιλογή
του ακουστικού βαρηκοΐας που σας ταιριάζειΜε εκτίμηση

Στέφανος Ποντιούδης
Ειδικός - Τεχνικός Ακουστικών Βαρηκοΐας
Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Θεσσαλονίκη, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 307503

ακουστικα βαρηκοιασ
Πιστοποιημένα Ακουστικά Βαρηκοΐας
ΕΟΠΥΥ
Επιδότηση 450 €
Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Μέλος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Πιστοποίηση ακουστικων βαρηκοιασ
Πιστοποίηση Εμπορίας, Διακίνησης και Τεχνικής Υποστήριξης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Για την επιλογή των κατάλληλων ακουστικων βαρηκοιας, θα πρέπει να προσέξουμε τον τύπο και την πιστοποίηση τους. Είναι ιατρικά μηχανήματα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και θα πρέπει να διαθέτουν την ανάλογη πιστοποίηση. Στην αγορά κυκλοφορούν ενισχυτές ήχου οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για κάλυψη βαρηκοΐας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ακουστικό για την βαρηκοΐα σας.
βαρηκοιας, ακουστικα, γιατρο, επιλογή, χαριλάου, θεσσαλονίκη, τεχνικος, ειδικός, τιμές, εοπυυ, πιστοποίηση, ενισχυτής, ήχος, ακοης, συσκευές, πιστοποιημένο, ακοής, φωνής, ηλεκτρονικός, ιατροτεχνολογικά, ιατρικά, μηχανήματα
Ακουστικά Βαρηκοϊας
scroll up
gallery ❰   ❱