Τηλ.: 2310 307503, κιν.: 6982 300100 | ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Πλατεία Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
δίπλα στην Vodafone
ΑΚΜΟΝΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ
Ακουστικά Βαρηκοϊας

Ακουστικά βαρηκοΐας

Συμβουλές για περίοδο προσαρμογής με ακουστικά βαρηκοΐας

Συμβουλές για περίοδο προσαρμογής με ακουστικά βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ακοή σας, όταν γίνει η σωστή επιλογή και εφαρμογή τους σύμφωνα με την βαρηκοΐα σας και την ανάλογη ρύθμιση τους από ειδικούς ακοοπροθετιστές. Σημαντικό ρόλο έχει η τεχνολογία που σας παρέχει το ακουστικό σας, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του ειδικού ακουστικών, καθώς και η πολύτιμη συνεργασία σας κατά την περίοδο προσαρμογής.
Περίοδος προσαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας
Τι να περιμένω όταν φοράω για πρώτη φορά ακουστικά βαρηκοΐας
Τις πρώτες ημέρες, χρειάζεται να συνηθίσετε κάποιους ήχους του περιβάλλοντος, σε αυτό θα σας βοηθήσει και ο ειδικός ακουστικών βαρηκοιας. Διάφοροι θόρυβοι όπως για παράδειγμα είναι ο θόρυβος από ανεμιστήρα, ο θόρυβος από τους ήχους των μαχαιροπίρουνων ή και των πιάτων, μπορεί να ακούγονται έντονα στην αρχή, όλα αυτά όμως θα βελτιωθούν με τις ανάλογες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο ακουστικό σας, έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή. Σε δύο εβδομάδες περίπου, το αυτί θα αρχίζει να προσαρμόζεται με το ακουστικό και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε το όφελος της διακριτικής ικανότητας από την ενίσχυση της ομιλίας και διάφορων ήχων. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα αρχίζει να απορρίπτει και να απομονώνει σταδιακά κάποιους θορύβους. Χρειάζεται υπομονή και συνεργασία με τον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας, που ρυθμίζει το ακουστικό σας. Όσο περισσότερες ώρες φοράτε καθημερινά το ακουστικό σας, τόσο γρηγορότερα θα το συνηθίσετε και θα αρχίσετε να διακρίνετε καλύτερα τις ομιλίες. Η διακριτική σας ικανότητα θα αυξηθεί ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον και δεν θα αποσπάται η προσοχή σας από τον θόρυβο.

Συμβουλές για ομαλή προσαρμογή με τα ακουστικά βαρηκοιας

Την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής καλύτερα να μην φοράτε το ακουστικό σας, εξω στον θόρυβο του περιβάλλοντος, αλλά μέσα στο σπίτι, σε ήσυχο περιβάλλον. Να χρησιμοποιείτε το ακουστικό σας καθημερινά, αλλά για λίγες ώρες συνεχόμενης χρήσης, στην συνέχεια να αυξάνετε καθημερινά τις ώρες χρήσης. Αρχικά, δοκιμάστε να έχετε συνομιλία με ένα μόνο άτομο και να εστιάζετε την προσοχή σας σε αυτόν όταν σας μιλάει. Μετέπειτα, δοκιμάστε να συνομιλήσετε με παρέα περισσότερων ατόμων. Θα δυσκολευτείτε να ακούσετε όλη την συνομιλία μεταξύ των πολλών ατόμων και μπορεί να μην καταλάβετε όλα όσα λέγονται, αλλά αυτό είναι λογικό γιατί ο εγκέφαλός σας θα αρχίζει να "ξυπνάει" και να επεξεργάζεται τους ήχους καλύτερα με την βοήθεια των ακουστικών σας. Μετά από κάποιες ημέρες μπορείτε να βγείτε έξω σε πιο θορυβώδη μέρη, όπως για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο. Να θυμάστε πάντα ότι και άτομα με φυσιολογική ακοή δυσκολεύονται να κατανοήσουν ομιλίες σε πολύ θορυβώδη περιβάλλον.

Κατανοήστε τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι
Τις πρώτες ημέρες, μπορεί να νιώθετε ότι, φορώντας τα ακουστικά σας ενοχλείστε από τους θορύβους και δεν θέλετε να τα φοράτε συνέχεια για πολλές ώρες, αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη η περίοδος προσαρμογής σας. Η αίσθηση εφαρμογής του ακουστικού στο αυτί σας, μπορεί να μην είναι τόσο άνετη. Αυτό θα πρέπει να το αναφέρετε στον ειδικό ακουστικών για να κάνει όλες
τις απαιτούμενες ενέργειες και να σας δώσει τις ανάλογες συμβουλές. Η φωνή σας, όταν μιλάτε μπορεί να ακούγεται σε εσάς πιο δυνατή. Με την πάροδο των ημερών θα αρχίσετε να συνηθίζετε και την φωνή σας. Σε περίπτωση που συνεχίζει να σας ενοχλεί να ακούτε την φωνή σας, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ακοοπροθετιστή σας. Μπορεί να ακούτε συγκεκριμένους θορύβους που δεν θέλετε, αυτό είναι λογικό, για αυτόν τον λόγο τα ακουστικά βαρηκοιας μπορούν να προγραμματιστούν από τον ειδικό ακουστικων σύμφωνα με τις ακουστικές σας προτιμήσεις.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι η επιλογή των ακουστικών βαρηκοΐας και η σωστή εφαρμογή τους, όπου θα πρέπει να γίνεται μόνο σε πιστοποιημένα κέντρα εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας, σύμφωνα με τις οδηγίες και συμβουλές των ειδικών ακοοπροθετιστών. Το κατάλληλο ακουστικό για κάθε τύπο βαρηκοΐας, ο ειδικός που εφαρμόζει και προγραμματίζει τα ακουστικά είναι τα σημαντικότερα για την επιτυχία της αποκατάστασης της ακοής. Οι τιμές τους ποικίλλουν, αναλόγως της ποιότητας, της τεχνολογίας που παρέχουν και της κατασκευής τους από αξιόπιστη κατασκευαστική εταιρία. Επίσης, η μετέπειτα υποστήριξη που μπορεί να χρειαστεί κάποιος που αγοράζει ακουστικο βαρηκοιας, θα πρέπει να είναι άμεση και να γίνεται από πιστοποιημένους ειδικούς, τεχνικούς με πολύχρονη εμπειρία και αντίστοιχη εκπαίδευση.


Με εκτίμηση

Στέφανος Ποντιούδης
Ειδικός - Τεχνικός Ακουστικών Βαρηκοΐας
Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Συμβεβλημένος πάροχος με τον ΕΟΠΥΥ
Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 307503
ακουστικα βαρηκοιασ
Πιστοποιημένα Ακουστικά Βαρηκοΐας
ΕΟΠΥΥ
Επιδότηση 450 €
Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Μέλος του Συλλόγου Ακοοπροθετιστών Ελλάδος
Πιστοποίηση ακουστικων βαρηκοιασ
Πιστοποίηση Εμπορίας, Διακίνησης και Τεχνικής Υποστήριξης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων
Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ακοή σας, όταν γίνει η σωστή επιλογή και εφαρμογή τους σύμφωνα με την βαρηκοΐα σας και την ανάλογη ρύθμιση τους από ειδικούς ακοοπροθετιστές. Σημαντικό ρόλο έχει η τεχνολογία που σας παρέχει το ακουστικό σας, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του ειδικού ακουστικών, καθώς και η πολύτιμη συνεργασία σας κατά την περίοδο προσαρμογής.
akoystika, ακουστικα, βαρηκοιας, προσαρμογή, τιμες, τεχνικός, ακοοπροθετιστής, θεσσαλονίκη, συμβουλές, οδηγίες, πιστοποίηση, εοπυυ, υποστήριξη, συμβεβλημένος, πάροχος, εμπειρία, ακοή, αποκατάσταση, φωνή
Ακουστικά Βαρηκοϊας
scroll up
gallery ❰   ❱